TEAM JONGERENPARTIJ JO 2022 | 2026

KLIK OP NAAM VOOR EEN KORTE KENNISMAKING

Groepsfoto2.jpg

OPKOMEN VOOR JE MEDEMENS

 

Ik ben Jo van den Boogaard, al 40 lijsttrekker van jongerenpartij JO. Ik ben ook alweer een hele tijd werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige in de Grote Beek. 

 

De onderwerpen die 40 jaar geleden speelden zijn nog steeds actueel. Zo zijn we al 40 jaar strijdbaar voor betaalbare huisvesting voor jongeren. Inmiddels heeft zowat elke partij dit als speerpunt. De komende periode zullen we daar dus zeker werk van maken.

 

Naast de vertrouwde gezichten heeft onze partij dit jaar ook enkele enthousiaste jongeren op de lijst. Zij staan te trappelen om als (burger)raadslid ervaring op te doen.  

.

 

VRIJWILLIGERS ZIJN HET ONBETAALBARE KAPITAAL

 

Ik ben Teuntje, 51 jaar en ik zit sinds 2002 in de raad. Bij de Nederlandse Spoorwegen als procesleider perron in Eindhoven of Den Bosch. Maar voor in Best kom je me tegen: privé, in de kroeg en overal waar iets te doen is. Alleen niet zo zeer in vergaderzaaltjes

Ik probeer altijd gewoon alles in Best te kopen daar hebben we de stad niet voor nodig. De regio hebben we wel nodig om zaken betaalbaar te houden en omdat je als gemeente alleen heel kwetsbaar bent.

 

Politiek is van de lange adem en in die 40 jaren hebben we toch wel wat bereikt: een mooi jongerencentrum, goed minimabeleid met oog voor de kwetsbare inwoners en heel veel wonen. Dat hebben we steeds onder de aandacht gebracht.

Ook hebben we er mede voor gezorgd dat alle Bestse kinderen kunnen meedoen aan muziek en dansonderwijs.

 

Door de coronamaatregelen zijn we veel kwijtgeraakt, we moeten nu inzetten op herstel. Nu blijkt ook dat vrijwilligers het onbetaalbare kapitaal zijn. Doordat alles op slot is geweest, zijn er veel activiteiten gestopt en moeten we op allerlei creatieve manieren hier weer handen en voeten aan geven.

.

 

FIJNE WIJKEN MET GOEDE VOORZIENINGEN

 

Mijn naam is Stan van der Heijden en sinds 2018 ben ik namens JO wethouder in Best. Vier jaar geleden was dat ook aanleiding om na wat omzwervingen terug te keren naar Best, de plaats waar ik ben opgegroeid,

 

Nou is Best een uitstekende plek om te wonen, zeker als je net als ik jonge kinderen hebt. Goede voorzieningen en scholen maar ook in no-time in de stad of met mijn mountainbike in de bossen. 

 

Al sinds de jaren ‘90 ben ik actief bij de partij. Zo ben ik steeds als lijstduwer verkiesbaar geweest, ook toen ik in Eindhoven of Den Bosch woonde. Als wethouder probeer ik dicht bij de mensen te staan. Ik sta ook open om het gesprek aan te gaan met inwoners en ondernemers. Daaruit haal je als bestuurder de belangrijkste input.

 

De komende periode wil ik me ook graag voor Best inzetten, als wethouder of in de gemeenteraad.

 

DE JUISTE POLITIEK

 

Mijn naam is Rob Snellen, geboren in 1968 dus wat ouder maar nog jong en ambitieus qua geest. In 2014 ben ik gekozen in de raad, helaas heb ik toen door privé omstandigheden niet mijn werkzaamheden kunnen voortzetten. In 2018 heb ik de 3de zetel van Jongerenpartij JO ingenomen. 

 

Mensen die mij kennen weten dat ik geen blad voor mijn mond neem, niet altijd handig als politicus maar je weet wel wat je aan mij hebt. 

 

Ik vind het belangrijk om een controlerende rol uit te voeren, en in te grijpen als het fout gaat. Dit doormiddel van moties en amandementen. 

 

Thema's die mij aan het hart gaan zijn Wonen | Bedrijven | Een bruisend Best 

 

Rob Snellen rfcsnellen@icloud.com 

 

ZORG VOOR ELKAAR

 

Hallo ik ben Lucas van der Kallen, woonachtig in Best. Ik ben 27 jaar oud, getrouwd  en vader van een jong gezin. Daarnaast ben ik fulltime ondernemer in de zorg. Waar ik als Verzorgende-IG op flexibele  basis mijn werkzaamheden  aanbied. .

Mijn  interesse in politiek en bestuur is enkele jaren geleden aangewakkerd door het volgen van de cursus “Politiek Actief in de Gemeente”  en het contact met Jo en de gesprekken die we hadden over de Jongerenpartij JO.

Vanwege mijn ervaring in de zorg gaat daar ook mijn bijzondere interesse naar uit. Ook vind ik het belangrijk dat zorg toegankelijk is.

 

BEST OOK EEN PLEK VOOR JONGEREN

Ik ben Melle van den Broek, 23 jaar. Momenteel ben ik vierdejaars student Social Work. Ik wil me

inzetten om van Best een levendige plek te maken, waar iedereen gelijke kansen krijgt om te

leven, hun passie uit te oefenen en hun talenten te ontwikkelen. 

k vind het belangrijk om meer goedkope woningen voor jongeren te realiseren, omdat ik zelf ervaar hoe lastig het is om het huis uit te gaan en een eigen plekje te vinden. Ik vind ook dat we als gemeente jongeren aan moeten moedigen en ondersteunen in het organiseren van hun eigen initiatieven, activiteiten en evenementen.

 

Zo maken we samen een prettige leefomgeving vóór jongeren, dóór jongeren.

 

IEDEREEN MOET MEE KUNNEN DOEN

Hoi ik ben Puck Berkhout, 23 jaar oud. Ik ben de jongste dochter van Teuntje.

Ik sta vanaf mijn 15de op de lijst van de Jongerenpartijj.

Vanaf mijn 18 ben ik werkzaam bij de WSD

 

Ik wil graag betrokken zijn omdat ik zelf heb ondervonden hoe moeilijk het kan zijn als je net 

buiten de boot valt. Daarom wil ik me graag hard maken voor jongeren in een speciale situatie.  Ook voor deze jongeren is goede huisvesting nodig.

 

Daarnaast is het belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning, bijvoorbeeld een dyslexieverklaring. 

 

EEN GOED ONDERNEMERSKLIMAAT

 

Ik ben Francois (Cis) Stabel, geboren en getogen Bestenaar en inmiddels heb ik al 27 jaar mijn eigen bouwbedrijf. Als ondernemer weet ik dat er goede en slechte tijden zijn. In de bouw hebben we geen klagen, maar ondernemers in de detailhandel en horeca zijn de afgelopen jaren wel heel erg geraakt door alle maatregelen. Dat gaat me wel aan het hardt

 

Destijds heb ik meegedacht toen het huidige centrum werd ontwikkeld. We hebben nu een mooi dorpshart. De komende periode komen ook de stationsomgeving en het Dorpsplein aan de beurt. We hebben nu de kans om het centrum op een goede manier af te ronden.  

.

 

HET STIMULEREN VAN SPORT EN BEWEGING

Mijn naam is Fransjan Saes, 51 jaar jong en geboren en getogen in Best. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de ( financiële ) Business Control. Verder ben ik als vrijwilliger verbonden aan de Wilhelmina Boys, werkzaam in de klusploeg en als vlagger bij het eerste elftal. Zelf heb ik altijd gevoetbald, nu doe ik veel hardlopen.

 

Er wordt binnen ons gezin veel gesport, voetbal, fitness, hardlopen en boksen. Wij vinden sporten / bewegen belangrijk omdat het je fit en jong houdt. Ik ben dan ook van mening dat iedereen gestimuleerd moet worden om zoveel mogelijk te sporten / bewegen. Ieder kind, of de ouders nu een grote of een kleine beurs hebben, moet toegang hebben tot een sportvereniging.

Binnen de Jongerenpartij heb ik vooral een adviserende rol