top of page
  • Writer's pictureAdmin

FIETSTOCHT EN EYEOPENER

Afgelopen zaterdag heeft de gemeente een fietstocht georganiseerd voor de raadsleden van Best.

Het eerste bezoek wat we hebben gebracht, was rond 10:30 Plein Best, de officiële kick-off werd hier gedaan door wethouder van de Loo. 

De volgende etappe was het nieuwe pand van “Het Goed” waar ook stichting Leergeld is gevestigd,  hier hebben we uitleg gekregen over wat stichting leergeld doet en hoe er door de bevolking gebruikt van kan worden gemaakt.  Een zeer mooi project met zeer bevlogen medewerkers. 

Daarna direct door naar de Voedselbank waar we een heldere uitleg kregen over de werkzaamheden en uitdagingen. Het was goed om te zien dat er vanuit het Bestse bedrijfsleven veelvuldig bijdrage aan deze organisatie worden geleverd.

Hierna ging de reis door naar het “Good Stay” of te wel het Polen Hotel in het voormalig IBC kantoor. Hier wederom een heldere uitleg en er was ruimschoots de tijd om (kritische) vragen te stellen. 

Daarna daarna door richting de Vleut.  Campus Westerwind waar we naast een voortreffelijke lunch (Rene en zijn Team Bedankt) een uitleg kregen over de functie van Campus Westerwind, de verbinding met de natuur en het groene landschap. En ook werd er ingegaan op de mogelijkheden die populierenhout voor deze streek en de gemeente Best.  Na de heerlijke lunch,  zijn we verder door het Groenewoud gaan rijden en kregen we een heldere uitleg over de toekomst het in ruilen van landbouw voor natuur en welke rol dit kan gaan spelen in de toekomst van Best en de groene zone (van Gogh).

Vanuit hier door naar de  Steegse velden, uitleg over afwatering en het bezoek van een voorbeeld woning. Vanuit hier zijn we doorgereden richting Cafe de Ekker waar we dag omstreeks 17:30 hebben afgesloten. 


Vermoeiend maar zeer interresant :-) 

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page